La tertúlia proscrita

El Dia Mundial de la ‘Felicitat’

  • Avui s'estrena amb projeccions a tot el món el documental 'Happy', que analitza la 'revolució de la felicitat'

VilaWeb
Redacció
11.02.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els diners fan la felicitat? Els fills i la família fan la felicitat? La feina, potser? Vivim en un món que valora i promou la felicitat i el benestar? El director nord-americà Roko Belic feia temps que es plantejava, com molta gent, aquestes qüestions, i les ha intentades respondre en un documental, Happy. El film s’estrena avui a tot el món d’una manera especial, com el tema de què tracta: amb projeccions públiques i simultànies en centenars d’indrets del planeta (mapa), per a celebrar l’anomenat Happy World Day.

Belic feia més de sis anys que s’havia interessat pel que considera ‘la revolució de la felicitat’ i, arran d’un article a ‘The New York Times’ titulat ‘A New Measure of Well Being From a Happy Little Kingdom‘, en què va descobrir que els EUA eren el vint-i-tresè país més feliç del món, molt per darrere de Bhutan, es va imposar el 2010 el deure d’elaborar aquest documental que avui veu la llum.

Hi apareixen, a més a més d’experts i especialistes en psicologia positiva i felicitat, una vintena de testimonis de tot el món que expliquen la seva experiència feliç: des d’un pescador de Louisiana fins a una comunitat que viu al desert de Namíbia, passant pels poblets de la zona costanera del Brasil, els llogarets de l’illa d’Okinawa, un grup de famílies de Dinamarca i els sorollosos carrers de Calcuta.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any