La tertúlia proscrita

El Centre d’Art Contemporani de Barcelona s’ubicarà finalment a Fabra & Coats

  • La comissió delegada del MACBA s'ha reunit aquest vespre per determinar-ne la ubicació · Es preveu que el Canòdrom sigui un espai d'ajuda per creadors independents

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.02.2012 - 20:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La comissió delegada del MACBA, integrada per representants del ministeri de Cultura espanyol, la Generalitat, l’Ajuntament i la Fundació MACBA, ha decidit ubicar el Centre d’Art Contemporani de Barcelona a Fabra & Coats. Es preveu que es pugui obrir a partir del juliol un primer nivell a la planta baixa de Fabra & Coats i que tindrà adscrites tres plantes més a mig termini. S’ha rebutjat ubicar el centre al Canòdrom. Com ha explicat el tinent batlle de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, servirà perquè ‘molts creadors independents que tenen el seu petit taller i fan la seva expressió creativa tinguin un espai on puguin transformar la seva activitat al món professional’.

L’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya va fer ahir un acte de protesta amb declaracions molt dures contra el MACBA i els responsables polítics. Segons ha informat Europa Press, el president de l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya (AAVC), Joan Fontcuberta, va assegurar que la hipotètica cancel·lació del Canòdrom de Barcelona com a centre d’art contemporani és un pas cap a un sistema artístic totalitari, per la voluntat del MACBA d’acumular massa poder.

En un acte de protesta davant del Canòdrom de la Meridiana, al qual hi van assistir una trentena de manifestants, Fontcuberta va llegir un manifest molt crític amb la gestió de les administracions públiques i va assegurar que l’associació està considerant demanar la dimissió del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana.

Fontcuberta va pronosticar que aquest dimarts, a la comissió executiva del MACBA que decidirà el futur del centre, es destituirà Mortiz Küng de la direcció artística, es traslladarà la ubicació a l’antiga fàbrica Fabra i Coats i se cedirà l’ús del Canòdrom a Barcelona Activa.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any