Prats de Lluçanès ha celebrat Sant Vicenç amb molta participació

  • L'artesà local, Joan Herrada "Piteu", va fer el pregó

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.01.2012 - 07:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tot i que ja s’havien fet actes prèviament, la Festa Major de Sant Vicenç es va celebrar bàsicament durant el cap de setmana, amb un format compacte des del pregó, dissabte a la nit, fins al ball de gala del diumenge a la nit. Com és habitual, els actes més singulars d’aquesta festa major hivernal van ser el mateix pregó, el ball de la Trencadansa i els Ballets de Sant Vicenç i la serenata, peça gairebé única en les propostes festives actualment.

De fet, els actes havien començat el dia 15 amb la XXVIa edició del concurs de pintura ràpida, i amb una discomòbil, finalment gratuïta, el divendres dia 20. El mateix dissabte, dia 21, obria la programació una proposta d’inflables per als més menuts. Però els plats forts van començar  a la nit del dia 21, amb el pregó, encarregat enguany a Joan Herrada i Vilà, popularment conegut per Piteu, donat el seu origen de Sant Llorens de Morunys. El pregoner va centrar la seva intervenció en els deu primers anys d’estada al poble, fent una mena de cronologia sobre les seves experiències i vivències en aquest període que s’acabà sobtadament l’any 1981. Joan Herrada, artesà de la fusta, va ser durant molts any director del grup teatral l’Estel  L’acte, molt concorregut, va servir per presentar la persona que homentja l’Ajuntament amb motiu de la festa patronal, i que aquest 2012 va recaure en Josep Riera, durant molts anys Jutge de pau i persona vinculada a diferents entitats i iniciatives locals. En acabar, i forta de programa, es va fer un recital de cançons d’estils diversos a càrrec de la soprano alemanya afincada al Berguedà, Cristina Coch.

Diumenge, diada de Sant Vicenç,l’activitat se centrà en la Trencadansa i els Ballets de Sant Vicenç, que ompliren la plaça Vella en una sentida celebració i que donà el tret de sortida a l’activitat de la cobla la Principal de la Bisbal. El seguici festiu s’adreçà seguidament a Cal Bach on es van lliurar els premis del concurs d’aparadors de Nadal, el primer premi dels quals fou per a la Perruqueria Montse, i allà en va fer el vermut de Festa Major que ofereix l’ajuntament als veïns.

A la tarda, el concert va tornar a aplegar centenars de persones que van gaudir amb el gran nivell de la cobla empordanesa. I a la nit, al Centre de Cultura, ple de gom a gom, va vibrar amb una serenata que apuntà novetats i que va esclatar amb el vals jota de cloenda i el contrabaixista fent voltar la berra entre els crits i els aplaudiments dels assistents. El ball de gala va tancar una programació adapatada al cap de setmana. Cal esmentar la poca presència de gent als balls del dissabte i el diumenge, tot i el renom dels grups contractats.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any