Jordi Rourera, nou editor de la Magrana

  • Ha passat força mesos d'indefinició · Alguns dels autors més reconeguts de la casa han publicat a fora

VilaWeb
M.S.
08.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Edicions de la Magrana ha incorporat al seu equip l’editor Jordi Rourera, que n’és des d’ara el director. El projecte editorial en català d’RBA ha passat molts mesos d’indefinició des que se’n va anar l’editora Isabel Obiols (Facebook). En tot aquest temps alguns dels autors més reconeguts de la casa l’han deixada o bé han publicat en algunes altres editorials. És el cas de Joan-Lluís Lluís, que l’any passat va publicar ‘A cremallengua‘ a Viena edicions; de Ferran Ramon-Cortès, que va treure ‘Parlant la gent s’estima‘ a Ara Llibres; de Ramon Erra, guanyador del Premi Mercè Rodoreda 2010 amb ‘La vida per rail‘, que es publicarà a Proa; de Joan Pons, que va guanyar el Premi Ciutat d’Alzira amb ‘La casa de gel‘, publicat per Bromera.

Ramon Erra, per exemple, va dir del canvi: ‘El fet és que, a la Magrana, hi tenia d’editora la Isabel Obiols, amb qui m’entenia molt bé i que em feia molt de costat. Quan ella se’n va anar, em vaig sentir lliure per a obrir-me a unes altres possibilitats. Ara, haver guanyat el premi canvia les coses. On aniré? No ho sé.’

Jordi Rourera (Lleida, 1977) ha treballat d’editor al Grup 62 i a Ara Llibres. És llicenciat en bioquímica i filologia catalana per la Universitat de Barcelona. També ha co-escrit els llibres ‘No badis, Catalunya!’ i ‘Qui no mereix una pallissa!’ publicats per l’Esfera dels llibres. Ha escrit el pròleg de ‘Fuga evasió’ (2003) de Laia Noguera, i ha publicat crítiques literàries a les revistes Caràcters, els Marges i Lluc; també per al suplement de Cultura del diari Avui.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any