Mas-Colell anuncia que el govern ha començat un ‘tancament de caixes transitori’

  • ICV-EuiA, ERC, C's i SI impugnaran el decret llei que ajorna el 20% de la paga de Nadal

VilaWeb
Redacció
22.12.2011 - 15:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, ha anunciat que la Generalitat no paga actualment les cotitzacions a la Seguretat Social. Una mesura ‘difícil però necessària’, ha dit, per aturar el cop a la tresoreria per l’impagament per part del govern espanyol dels 759 milions d’euros previstos per a infrastructures de la disposició addicional tercera de l’estatut. ‘No paguem les cotitzacions socials. Estem endarrerint al màxim el pagament’, ha dit Mas-Colell, que ha qualificat de l’actitud del govern de ‘tancament de caixes transitori’.

Mas-Colell també s’ha referit avui al parlament a la retenció de l’IRPF de la paga de Nadal dels funcionaris, que encara no l’han cobrat. Ha insistit que el 80% d’aquesta paga, la cobraran el dia 28 de desembre, però que el 20% restant no sap si es podrà pagar aquest 2012. ‘La situació encara pot empitjorar força’, ha declarat.

ICV-EUiA, Esquerra, Ciutadans i Solidaritat han anunciat que impugnaran al Consell de Garanties Estatutàries el decret llei pel sobre l’ajornament del 20% de la paga extra. En declaracions als passadissos de la cambra, diputats dels quatre grups han dit que la normativa no s’adequava ni a l’estatut ni a la constitució espanyola i han considerat que l’executiu català s’havia extralimitat en les seves funcions per suspendre convenis col·lectius.

El PSC no s’ha sumat a la impugnació dels altres grups, tot i que tampoc no ho descarta; en tot cas, diu que primer vol escoltar les explicacions del conseller Mas-Colell al parlament.

Per la seva banda, el PP ha estat l’únic partit, a més de CiU, que s’ha desmarcat completament del recurs i ha anunciat que havia consultat l’Agència Tributària per saber si la Generalitat va actuar legalment. Si es detecten irregularitats, la formació demanarà responsabilitats polítiques.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any