El PSC rebutja el grup propi al congrés espanyol

  • Aprova una esmena perquè els socialistes catalans puguin votar diferent del PSOE en alguns casos

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.12.2011 - 18:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nou PSC de Pere Navarro ha acordat de renegociar les relacions amb el PSOE per tenir ‘veu pròpia’ dins el grup del congrés. D’aquesta manera, descarta de formar grup propi al marge dels socialistes espanyols. Ho estableix una esmena a la ponència oficial que ha estat aprovada amb 130 vots a favor i 27 en contra. Les esmenes que demanaven grup propi al congrés no s’han arribat a votar, en transaccionar-se el text.

En el text s’indica que el PSC, dins la relació ‘fraternal i federal’ amb el PSOE, tingui major visibilitat i pugui votar diferent del PSOE quan es tractin qüestions d’interès per a Catalunya’. També considera que cal ‘transformar’ el grup socialista al congrés, que passi a anomenar-se ‘grup socialista federal’ i que dins del grup, el PSC hi tingui ‘veu pròpia’.

Navarro, primer secretari del PSC

El batlle de Terrassa, Pere Navarro, és des d’avui el nou primer secretari del PSC. Ha guanyat la votació del 12è congrés dels socialistes i ha aconseguit el suport del 73,06% dels vots dels delegats acreditats, sumant un total de 545 paperetes al seu favor. L’altra candidatura, encapçalada per l’ex-batlle de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, ha obtingut el suport del 25,06% dels vots, tot i presentar-se sumant a última hora el suport d’Àngel Ros i el seu equip. Catorze socialistes també s’han abstingut votant en blanc.

Navarro dirigirà el partit els pròxims anys i tindrà l’envit de treure’l del pou on ha anat caient últimament, derrota electoral rere derrota. Agafa el testimoni de José Montilla, que va rebre un vot de càstig ahir en l’informe de gestió, i provarà ara d’integrar a la nova executiva, que es votarà demà, Elena i Ros. Navarro havia rebut el suport de l’aparell del partit, la qual cosa posa en dubte que signifiqui un canvi real al PSC.

Després de fer públic el resultat, Navarro ha recordat que la primera feina que li van encarregar quan va començar a militar a les joventuts del partit va ser enganxar cartells. ‘La meva feina continuarà sent tan intensa com aquella enganxada de cartells, i les meves conviccions tan intenses com en aquell moment’.

Navarro ha volgut cloure la seva intervenció fent una nova oferta a Joan Ignasi Elena i Àngel Ros perquè ells i els seus equips s’integrin en la direcció que demà haurà de presentar el nou primer secretari perquè sigui votada pel congrés.

El batlle de Terrassa havia fet prèviament un llarg discurs amb un tímid accent catalanista: tan sols s’hi ha referit amb aquestes paraules: ‘No podem renunciar al catalanisme del PSC. Només des del PSC podem aportar més veus en català que defensin l’Espanya federal i més veus en castellà que reivindiquin l’autogovern de Catalunya’.

Montilla: ‘Hem tocat fons’

Per la seva banda, el primer secretari sortint del PSC i expresident de la Generalitat, José Montilla, va fer autocrítica en el balanç del seu mandat al capdavant del partit. L’informe de gestió que va presentar al congrés dels socialistes va ser carregat d’autocrítica, i va reconèixer que el PSC havia tocat fons. Va assumir la màxima responsabilitat de ‘les derrotes sense pal·liatius’ patides, la falta de credibilitat i l’abandonament del partit. I va arribar a demanar disculpes. Amb tot, va defensar els governs del tripartit i va qualificar d’infàmia que es responsabilitzi aquests executius dels mals de Catalunya.

Enllaços
Array
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any