Ortega afirma que no s’acomiadarà cap interí ‘per raons pressupostàries’

  • Dóna entendre que no es renovaran els contractes d'interinatge quan els funcionaris recuperin la plaça

VilaWeb
Redacció
14.12.2011 - 16:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vice-presidenta del govern, Joana Ortega, ha assegurat que no s’acomiadarà cap treballador interí per la reducció del pressupost. ‘Per raons pressupostàries ningú veurà que el seu lloc de treball queda sense efecte’, ha dit. Ara bé, Ortega també ha deixat clar que si un funcionari retorna a la seva plaça desplaça l’interí que el substituïa perquè se li acaba ‘el contracte d’interinatge’. A més, ha afegit que les negociacions de la mesa de la funció pública s’han ‘d’acotar en breus dies, gairebé en hores’ i s’ha mostrat convençuda que aquesta setmana podria acabar la negociació.

A més, Ortega ha precisat que la mesura que ha plantejat el govern als sindicats per reduir ‘una part petita de la jornada als interins és per preservar els seus llocs de treball’. Segons la vice-presidenta de l’executiu català, la mesura només afectaria als interins que realitzen taxes ‘tècniques i administratives’ i no a qui treballa en ‘servei especial’.

Ortega ha assegurat que el govern té ‘màxim respecte’ per a les concentracions que han convocat els representants majoritaris de la funció pública per aquest tarda. Però ha recordat que després de cinc reunions -la de demà serà la sisena- ‘les negociacions s’haurien d’acotar en el temps’ i per això esperen que ‘en breus dies, gairebé en hores” es pugui “acotar la finalització de les negociacions’.

Ortega assegura que s’ha anat avançant amb la negociació i s’ha mostrat convençuda que aquesta mateixa setmana es podria acabar la negociació entre sindicats i govern.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any