Detinguda la directora de la principal organització d’observació electoral russa el dia abans de les eleccions

  • A Lilia Xibànova l'han obligada a lliurar el seu ordinador portàtil

VilaWeb
Redacció
03.12.2011 - 10:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vigília de la jornada electoral de les legislatives russes, les autoritats han ordenat la detenció de la directora de l’ONG Golos (Facebook i Twitter), especialitzada en el control del rigor i la transparència electoral, Lilia Xibànova, després que dijous va ser multada per un tribunal de Moscou per una suposada infracció del codi electoral. L’han detinguda a l’aeroport de Sheremetevo, a Moscou, i l’han obligada a lliurar el seu ordinador portàtil.

Golos és l’organització d’observadors electorals més estructurada, capacitada i independent de Rússia. Va ser multada dijous amb 700 euros per ‘tendenciositat contra el partit governamental Rússia Unida, de Vladimir Putin i Dimitri Medvedev, per haver publicat un mapa on els ciutadans poden registrar queixes del procés.

La majoria de les queixes que s’hi registren són contra Rússia Unida, que ha tingut fins ara una majoria de dos terços a la Duma, el parlament rus. Les enquestes estimen que el partit de Putin pot conservar la majoria, però amb menys suport. Algunes veus independents han afirmat que aquest descens és difícil de preveure per l’alt nivell de falsificació a les urnes en cada convocatòria electoral.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any