El Suprem torna a obrir el cas de Carlos Fabra per delictes fiscals

  • L'audiència provincial l'havia arxivat perquè havia prescrit

VilaWeb
Redacció
01.12.2011 - 12:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Suprem espanyol ha revocat l’arxivament de la causa de l’ex-president de la Diputació i president provincial del PP, Carlos Fabra, dictada per l’audiència provincial de Castelló per prescripció. Però el Suprem considera que els delictes fiscals en qüestió no han pas prescrit.

Fabra va ingressar 3,6 milions d’euros no justificats, corresponents als exercicis fiscals dels anys 1999-2004, segons l’acusació. La fiscalia demana quinze anys de presó, deu d’inhabilitació i una multa de 2,3 milions.

Ara el Suprem dóna la raó als recursos presentats per la fiscalia, l’advocat de l’estat i la Unió de Consumidors (UCE) del País Valencià contra la decisió d’arxivar quatre delictes fiscals de Carlos Fabra, dels cinc de què era acusat.

El desembre del 2010 la secció segona de l’Audiència provincial de Castelló va arxivar la causa oberta contra Fabra per presumptes delictes fiscals comesos entre els anys 2000 i 2003 perquè no constava cap acte d’interposició judicial que hauria suspès la prescripció dels delictes. Doncs bé, el Suprem disposa ara que Fabra torni a ser encausat per aquests delictes.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any