Energia verda per a les llars catalanes

  • La cooperativa Som Energia celebra avui a la platja de Mataró l'obtenció del permís per a comercialitzar energia renovable

VilaWeb
Redacció
01.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El novembre de 2009 un grup de persones vinculades a la Universitat de Girona va veure la necessitat i l’oportunitat de reproduir experiències reeixides en alguns altres països europeus per a promoure la participació de la ciutadania en un canvi de model energètic. Basant-se en iniciatives com Ecopower a Flandes i Enercoop a França, amb milers d’usuaris, d’aquella reflexió inicial va néixer Som Energia, definida com una cooperativa de consum d’energia verda i no lucrativa. Avui, a la platja de Mataró, la cooperativa celebra l’obtenció del permís de l’administració per a començar a comercialitzar energia neta al seu ja miler d’associats.

Som Energia, que es va constituir oficialment en una assemblea multitudinària l’11 de desembre de 2010 a Girona, té per objectiu oferir electricitat 100% renovable, de proximitat i al mateix preu que l’habitual als seus socis. En segon terme, vol ajudar a transformar el territori català en un indret més sostenible i respectuós amb el medi, amb la promoció en el futur de projectes de generació d’energia renovable.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any