La tertúlia proscrita

Amics i familiars acomiaden Josep Mayoral, que es va morir dijous

  • El jove, molt vinculat al barri i els moviments socials, era un dels Tres de Gràcia

VilaWeb
Redacció
21.08.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Unes tres-centes persones van aplegar-se davant del Casal Popular de Gràcia per acomiadar Josep Mayoral, gracienc de 27 anys molt conegut al barri i vinculat als moviments socials, que va morir dijous en un accident de trànsit. Amics i companys van recordar el noi amb diversos parlaments. També hi va intervenir el seu pare, que va agrair el suport i la presència a l’acte.

Feliu Ventura i Borja Penalba van interpretar la cançó ‘No sé què sent’, per donar pas tot seguit a la Moixeranga d’una dolçaina. Finalment, la cançó ‘Seguim, seguirem’ d’Obrint Pas va servir per cloure un acte molt emotiu amb què els companys de Mayoral li han volgut retre homenatge.

De fet, la tradicional manifestació que fan l’esquerra independentista i els moviments socials per les festes de Gràcia i que era prevista per a avui ha estat suspesa en senyal de dol.

Mayoral era un dels Tres de Gràcia, els tres membres de l’Assemblea de Joves que el 2002 van ser acusats per l’Audiència espanyola de pertànyer a un grup que cremava caixers automàtics. Van ser absolts al cap de quatre anys.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any