Morera acusa el nou president valencià d’arrossegar el llast de Camps

  • PSPV i EUPV demanen a Fabra que trenqui amb l'herència del seu antecessor

VilaWeb
Redacció
27.07.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’oposició va carregar ahir contra el PP i, concretament, Alberto Fabra en el debat d’investidura. El síndic de Compromís, Enric Morera, va retreure a Fabra no haver-se referit en cap moment al motiu pel qual fou investit ahir president de la Generalitat (vídeo). ‘Per què és vostè avui ací? Què ha passat?’, li va etzibar Morera, que lamentà que Fabra tampoc no hagués parlat de les víctimes del metro ni de la publicació dels contractes de la Generalitat amb les empreses del cas Gürtel, tal com havia dit els últims dies que faria.

‘Volen perpetuar un sistema que ha condemnat la democràcia valenciana’, va dir Morera, que va proposar a Fabra de modificar la llei perquè, si Camps és declarat culpable, no pugui ser membre del consell honorífic consultiu ni pugui rebre les prerrogatives com a ex-president de la Generalitat.

També va recordar a Fabra el nombre de desocupats que hi ha al País Valencià i la taxa d’atur, que és més elevada que no la mitjana actual. I va repassar la situació econòmica difícil que pateixen la societat valenciana, les empreses i l’administració. ‘La Generalitat no paga els proveïdors: cal que s’establisca un calendari clar de pagament, vinculat al pròxim pressupost, per a saber què devem’, proposà.

Morera també va demanar que es posi punt i final al model especulatiu i que es passi a un model productiu en què es tinguin en compte les PIME, que es faci un últim intent per a recuperar la CAM per a una banca pública valenciana i que hi hagi un acord per a aconseguir el pacte fiscal a Madrid, ‘dins del marc de la constitució, per a aconseguir la suficiència del nostre sistema de benestar i d’autonomia’.

Alarte vol que el PP faci fora els encausats per corrupció

Jorge Alarte, portaveu del Partit Socialista del País Valencià (PSPV) a les Corts, va demanar a Fabra que sigui valent i retiri de la vida pública els diputats i batlles encausats per un jutge en casos de corrupció. També li demanà que treballi pels valencians i s’alliberi de la tutela de Francisco Camps, que, d’altra banda, no ocupava l’escó en el moment del discurs del cap del principal grup de l’oposició.

Alarte va retreure a Fabra que no es referís a la dimissió de Camps ni tampoc al motiu d’aquesta situació. El portaveu socialista també va lamentar que no hagués volgut desmarcar-se de l’etapa política de Camps.

D’una altra banda, li va retreure que la setmana passada prometés que es reuniria amb les víctimes del metro i que ahir no s’hi referís en cap moment del discurs.

En la mateixa línia es pronuncià la diputada d’EUPV, Marga Sanz, que va demanar a Fabra que ‘trenqui amb l’herència’ del seu antecessor i amb els encausats. També va instar-lo a fer un ‘profund gir ètic i social’, necessari al País Valencià. La síndica d’EUPV va instar Fabra a posar fi a ‘la censura i la manipulació’ i a fer front a la crisi ‘amb responsabilitat’. Sanz acusa Francisco Camps de la davallada econòmica perquè ‘des de febrer de 2009 el president ha estat més atent als seus problemes amb la justícia que no pas a resoldre els problemes dels valencians’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any