Els atemptats a Noruega causen com a mínim onze morts

  • Una forta explosió a Oslo destrueix les oficines del primer ministre · Un tiroteig en un camp juvenil d'estiu del partit laborista fa set morts · Confusió sobre l'origen dels atemptats

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.07.2011 - 18:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un atemptat simultani colpeix Noruega. Una explosió al centre d’Oslo a prop de les oficines del primer ministre, Jens Stoltenberg, que ha resultat il·lès, ha fet quatre morts i més d’una desena de ferits. Set persones més han mort en un tiroteig en un camp juvenil d’estiu del partit laborista a les afores de la ciutat. Ja han detingut al presumpte autor del tiroteig, un home blanc de metre noranta, que havia entrat al camp fent-se passar per un policia. La confusió és en aquests moments absoluta sobre l’autoria, l’objectiu i les motivacions d’aquests atemptats.

A prop del lloc de l’explosió al centre d’Oslo hi ha diversos edificis governamentals i també la seu d’un tabloide noruec. Les imatges que arriben de l’escena dels fets mostren moltes finestres trencades i moltes destrosses als carrers i als edificis, alguns dels quals treuen fum Tots els carrers del centre de la ciutat estan tancats, segons el diari noruec NRK.

La policia de Noruega ha confirmat que l’explosió al centre d’Oslo d’aquest divendres ha estat un atemptat terrorista amb bomba. L’atac ha provocat almenys set víctimes mortals, segons informen els mitjans noruecs, tot i que la xifra de morts encara podria créixer.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any