Almenys vuit morts en un terratrèmol de 5,1 graus a Llorca, a Múrcia

  • El sisme ha produït nombrosos danys estructurals en edificis del centre de la ciutat · El telèfon d'emergències de la Generalitat Valenciana ha rebut 59 trucades relacionades amb el sisme

VilaWeb
Redacció
11.05.2011 - 20:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Almenys vuit persones han mort aquest dimecres a la tarda a causa d’un terratrèmol de 5,1 graus amb epicentre a la localitat murciana de Llorca, segons ha confirmat el delegat del govern Rafael González Tovar i la premsa local. Segons l’Institut Geogràfic espanyol, el sisme s’ha produït a tres quarts de set del vespre i ha produït nombrosos danys estructurals en edificis de la ciutat i ha generat el pànic entre els seus habitants, que ràpidament han sortit al carrer. El terratrèmol de 5,1 graus ha estat precedit per un altre sisme de 4,5 graus a l’escala de Richter.

Al centre de Llorca, s’han esfondrat completament un edifici del centre i ha provocat nombrosos danys estructurals, amb cornisses que s’han desprès fins al carrer.

El Centre de Coordinació d’Emergències (CCE) de la Generalitat Valenciana ha informat que seguint el protocol sísmic del govern ha iniciat contactes amb ajuntaments valencians per fer un seguiment del terratrèmol. El CCE, depenent de la conselleria de Governació, ha rebut 59 telefonades relacionades amb el sisme, que s’ha sentit en municipis de les demarcacions d’Alacant i València.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any