El Suprem delibera sobre la impugnació de Bildu

  • El tribunal es reuneix des de les deu del matí i té temps per decidir fins a mitjanit

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Sala Especial del Tribunal Suprem decidirà avui si, després de la prohibició de Sortu, fa el mateix amb la coalició Bildu, integrada majoritàriament per EA i Alternatiba, i amb les agrupacions d’electors Biscasa, Pialote i Alkarlanine. El tribunal dirimeix les demandes d’impugnació presentades pel govern espanyol contra totes les 254 llistes de la coalició a les eleccions municipals al País Basc el 22 de maig.

La coalició es va queixar argüint que no havia tingut prou temps per preparar la seva defensa: el termini per presentar les al·legacions acabava a les dotze del migdia del divendres i en alguns casos no havien rebut les impugnacions de manera oficial fins una hora abans. Finalment el tribunal els va concedir un dia més per poder presentar les al·legacions, que Bildu va ampliar.

Milers de manifestants per la llibertat d’Otegi

D’una altra banda, milers de manifestants van avui els carrers d’ Elgoibar, localitat natal de l’ex-dirigent de Batasuna Arnaldo Otegi, convocats per la plataforma Arnaldo Askatu amb el lema ‘Euskal Herriak politika egiteko eskubidea’ (pel dret de fer política del poble basc). Els representats de la plataforma han recordat que Otegi porta dinou mesos a la presó i que durant aquest temps l’esquerra abertzale ha fet un salt qualitatiu per a la solució democràtica i pacífica del conflicte. Diversos partits, entre els quals el PSOE, admeten que aquest canvi ha estat, en part, gràcies a Otegi.

Pello Urizar, portaveu d’EA (Eusko Alkartasuna), ha remarcat que ‘les traves que l’estat espanyol posa en tots els àmbits per a consolidar el nou escenari polític han d’ésser superades’. La plataforma ‘Arnaldo Askatu, Politika Askatu’ compta amb l’adhesió d’Aralar, Alternatiba, LAB i EA, entre d’altres formacions i sindicats.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any