Homs admet que abans de les municipals serà difícil negociar l’emissió de TV3 al País Valencià

  • Diu que el govern donarà suport a ERC per aconseguir a Europa la reciprocitat

VilaWeb
Redacció
07.04.2011 - 13:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha admès en la seva compareixença a la comissió d’Afers Institucionals del Parlament que veu difícil arribar a un acord de reciprocitat de TV3 i Canal 9 en la reunió entre els presidents Francisco Camps i Artur Mas del proper 20 d’abril. ‘A partir del 22 de maig serà molt més senzill’, ha dit Homs. que ha afegit: ‘Amb la confrontació directa no ho aconseguirem’.

Homs ha estat crític amb el govern espanyol, de qui ha dit que ‘ha jugat un paper d’oposició’, i ha dit que per a l’acord de reciprocitat cal la voluntat explícita del ministeri d’Indústria. ‘La principal opositora del tercer múltiplex que cal al País Valencià ha estat l’ex-vicepresidenta Maria Teresa Fernandez de la Vega’, ha reblat.

Homs ha qualificat de ‘sense sentit’ la decisió del govern valencià que ha acabat forçant el tancament de TV3, però ha afegit que aquesta qüestió ‘no només és una dèria del PP sinó també del PSOE’, recordant que el primer que va intentar tancar un repetidor de TV3 va ser un dirigent socialista l’any 1985. ‘Tot plegat és força absurd’, ha insistit.

Garanteix suport a Esquerra a Europa, ‘amb discreció’

Per la seva banda, el diputat Carmel Mòdol, d’Esquerra, ha demanat a Homs que el govern s’impliqui en les gestions de l’eurodiputat republicà Oriol Junqueras a la Comissió Europea a través de la campanya ‘Portem TV3 a Europa‘. Aquesta campanya té el propòsit d’aconseguir que la comissió obligui el govern valencià a restablir el senyal de TV3. Homs ha garantit a Mòdol el suport del govern, això sí, ‘amb discreció.’

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any