Ramon Erra, escriptor, de Santa Eulàlia de Puig-oriol, ha obert la Festa Major amb el pregó

  • La gent ha omplert la sala Cal Bach, en un acte que ha tancat el grup La Nova Euterpe

VilaWeb
Redacció
22.01.2011 - 01:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Festa Major de Sant Vicenç, a Prats de Lluçanès, s’ha iniciat amb el pregó i amb una gran assistència de públic, que ha omplert la sala Cal Bach, de l’ajuntament, i que ha seguit amb interès la intervenció de Ramon Erra.

Ramon Erra, escriptor de Santa Eulàlia de Puig-oriol, ha fet un complet pregó on ha explicat els seus vincles amb Prats de Lluçanès, ha fet un repàs a la seva vida, a la seva percepció del Lluçanès i a la seva literatura. Ha fet un repàs als seus records d’estudiant i de més gran vinculats al poble de Prats, esmentant les persones, els noms populars de les cases, noms de llocs… i com això ho relacionava amb la seva existència. Erra ha parlat dels establiments, dels llocs i ha manifestat la seva sorpresa pel munt de petits i grans vincles amb el poble. Ramon Erra també s’ha referit a la seva literatura i a la seva aproximació a aquesta i com el Lluçanès, com a imaginari, és a la base de les seves referències, sense pràcticament ni esmentar-lo.
Abans d’iniciar-se el pregó, l’alacalde, Lluís Vila, ha esmentat la persona que serà homenatjada durant els actes de la Trencadansa, Francesc Noguera, el Quico de Cal Quico, cuiner i animador de la Comissió de Festes en etapes anteriors i regidor i alcalde abans dels primers ajuntaments democràtics postfranquistes.
En acabar-se el pregó, molt celebrat pels assistents, el grup La Nova Euterpe, amb importants vincles lluçanesos, ha fet una breu actuació molt ben acollida pels assistents.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any