EUPV acusa Canal 9 de ‘nova censura política’

  • Demanarà responsabilitats a la cadena pública per no haver emès les reaccions de l'oposició al discurs de Camps de cap d'any

VilaWeb
Redacció
03.01.2011 - 12:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Esquerra Unida a Radiotelevisió Valenciana, Amadeu Sanchis, ha explicat avui que el consell d’administració de RTVV demanaria explicacions al director general, José López Jaraba, sobre els motius pels quals la direcció d’informatius de Canal 9 ‘ha decidit no recollir les declaracions dels partits de l’oposició’ sobre el discurs de cap d’any del cap del Consell, Francisco Camps.

Sanchis retreu que una televisió pública com és Canal 9 hagi emès el discurs de cap d’any del president de la Generalitat i, en canvi, no deixi que l’oposició en faci valoracions, sobretot tenint en compte, diu, que els anys anteriors s’havia fet.

Per a EUPV, aquesta decisió ‘ha trencat una pràctica democràtica que permetia a les forces polítiques valorar el discurs del president en els informatius de la televisió de tots els valencians’. A més, Sanchis diu que a la gravetat d’aquest fet s’hi afegeix que ens trobem en any electoral, i conclou: ‘Tot sembla apuntar a un nou episodi de censura política, impròpia d’una democràcia i d’un servei públic essencial com és RTVV’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any