Les forces marroquines ataquen el campament saharià de Gdeim Izik

  • Durant la nit hi havia pogut entrar una caravana prosahariana

VilaWeb
Redacció
07.11.2010 - 23:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les forces de seguretat marroquines han entrat a la força al campament de resistència de Gdeim Izil, als afores d’al-Aaiun, i han causat bastants ferits, segons el representant del comitè d’organització del campament, Brahim Ahmed, que no ha precisat el nombre ni l’estat dels ferits. L’assalt ha començat poc després de les vuit del matí i les forces marroquines fan servir helicòpters i gasos lacrimògens. ‘Tots estàvem preparats i desperts’, ha dit Ahmed: ‘Esperem poder resistir fins la tarda, és un campament de 4.680 tendes’.

Abans de l’assalt, els quasi tres mil set-cents simpatitzants que es dirigien en comboi des d’al-Aaiun al campament de resistència Gdeim Izik havien aconseguit entrar-hi sense l’oposició de les forces marroquines, que hi mantenien el setge. Abans, amb tot, s’havien registrat més de tres hores de topades a la sortida de la caravana, segons el Front Polisario i algunes fonts independentistes saharianes. Dos dels ferits més greus, negociadors del campament, van haver de rebre atenció hospitalària.

Malgrat el control de la informació que exerceix el govern marroquí des de dins del Sàhara van arribant informacions sobretot a través de blocs que deixen clar que l’oposició al govern ha crescut i que està havent-hi manifestacions que feia anys que no s’hi veien. Entre aquests es destaca Thawra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any