Sis alcaldes del Lluçanès lliuren al conseller Ausàs la demanda de creació de la comarca

  • El Conseller destaca el fet que sigui una iniciativa sorgida dels mateixos ajuntaments

VilaWeb
Redacció
14.10.2010 - 13:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els màxims representants del Consorci i dels ajuntaments d’Olost, Sant Boi de Lluçanès, Lluçà, Sant Martí d’Albars, Alpens i Prats de Lluçanès van reunir-se, aquest dimecres, 13 d’octubre, amb el conseller de Governació de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ausàs, a qui van lliurar la reivindicació de la nova comarca del Lluçanès.

El Lluçanès i el Moianès són els únics territoris que han sol·licitat la creació d’una nova comarca, tal com preveu l’article 6 i 8 de la Llei de l’Organització Comarcal de Catalunya del 1987 i el text refós aprovat pel decret legislatiu 2/2003, en què es diu que la sol·licitud de crear noves comarques pot ser iniciativa dels ajuntaments sempre que suposin dues terceres parts dels ajuntaments afectats. En aquest cas, han estat dotze acords municipals -9 de sol·licitud de creació, 2 de suport i 1 decret d’alcaldia pendent de ratificació pel ple municipal-, segons es desprèn del comunicat que ha fet públic el Consorci del Lluçanès, ens que també acordà aquesta petició.
El procés iniciat amb aquesta sol·licitud acabarà amb una resolució del Parlament. El conseller ha remarcat el fet que siguin els ajuntaments els demandants, donat que fins ara no s’havia produït mai aquesta situació.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any