Les vides de Pippa Lee arriben als cinemes catalans

  • Rebecca Miller signa la versió cinematogràfica del seu llibre · Us oferim les estrenes d'aquesta setmana

VilaWeb
Redacció
25.06.2010 - 15:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’autora de l’exitós llibre ‘The private lives of Pippa Lee’, Rebecca Miller, ha dirigit també la versió cinematogràfica (tràiler), de títol homònim, que avui arriba a les pantalles del nostre país. També s’estrena un documental sobre la història del grup de heavy Anvil, el film de Laura Mañá ‘La vida empieza hoy’, que es pot veure en català als cinemes Girona de Barcelona, i el film de Carlos Saura ‘Io, don Giovanni’.

>’The private lives of Pippa Lee‘ (‘La vida privada de Pippa Lee’). Direcció: Rebecca Miller. Gènere: Comèdia. Intèrprets: Robin Wright Penn, Alan Arkin, Blake Lively, Maria Bello, Keanu Reeves, Monica Bellucci, Julianne Moore, Winona Ryder. Sinopsi: Adaptació de la novel·la homònima de Rebecca Miller, en què amb ironia, humor i força, es retrata la complexitat de les moltes vides que s’amaguen rere una sola persona. Des de fora, sembla que la vida de Pippa Lee és una vida meravellosa. Serena, casada amb un escriptor trenta anys més gran que ella, mare orgullosa de dos fills, amiga i confident. Però Però a mesura que Pippa segueix, lleialment, el seu marit cap a una nova vida en una comunitat de retirats, el món idíl·lic i la personalitat que ella s’havia construït hauran d’enfrontar-se a una prova definitiva. De fet, ara haurà de fer front al seu agitat passat per tal de trobar el sentit real d’ella mateixa que sempre havia eludit. Tràiler.

>’Anvil. The story of Anvil‘(‘Anvil. El sueño de una banda de rock’). Direcció: Sacha Gervasi. Gènere: Documental. Sinopsi: Relat de dos amics,. Lips Kudlow i Rocc Reiner, que als catorze anys es van prometre triomfar com a grup i romandre junts per sempre. Així sorgeix Anvil, una banda de heavy canadenca que ha compartit escenari i ha influït a bandes com Metallica, Slayer o Ántrax. Quaranta anys després de fer-se aquella promesa, encara lluiten per veure com es fa realitat el seu somni. El realitzador Sacha Gervasi ha estat amb el grup durant la seva ronda europea i l’enregistrament del tretzè disc, i en mostra la cara més humana. Tràiler.

>’La fille du RER’ (‘La chica del tren’). Direcció: André Téchiné. Gènere: Drama. Intèrprets: Emilie Dequenne, Catherine Deneuve, Michel Blanc, Ronit Elkabetz. Sinopsi: Basada en l’obra RER de Jean-Marie Besset. Jeanne és una noia que viu amb la seva mare Louise en una casa dels afores. Un dia, Louise troba un anunci a internet que li farà creure que el destí ha trucat a la seva porta. Té l’esperança que la firma de Samuel Bleistein, un conegut advocat que va conèixer quan era jove, contracti la seva filla. El món de Jeanne i el de Bleistein són a anys llum, però una mentida de Jeanne, que diu haver estat víctima d’un crim, farà que es trobin. ‘La fille du RER’ és la història d’aquesta mentida, que es convertirà en la notícia més mediatitzada i polititzada dels últims anys a França. Tràiler.

>’Furry Vengeance‘ (‘En pata de guerra’). Direcció: Roger Kumble. Gènere: Comèdia familiar. Intèrprets: Brendan Fraser, Brooke Shields, Dick Van Dyke, Ken Jeong, Samantha Bee. Sinopsi: Els animals del camp on el constructor Dan Sanders ha anat a viure amb la seva muller i el seu fill, que tenen fòbia a la naturalesa, fan la vida impossible a Dan. Sabotegen la seva feina, la seva tranquil·litat i la seva roba. Amb aquest assetjament, Dan s’adona que la seva ‘vida perfecta’ se’n va en orris. A més, no té proves de la conspiració de la naturalesa contra ell i ningú no el creu. Amb la muller i el fill a punt d’abandonar-lo i el seu projecte de construcció en la corda fluixa, Dan converteix el conflicte en una guerra entre espècies de què només en podrà sortir un vencedor. Tràiler.

>’La vida empieza hoy. Direcció: Laura Mañá. Gènere: Comèdia. Intèrprets: Pilar Bardem, Rosa María Sardá, Mariana Cordero, Lluís Marco, Sonsoles Benedicto, Osvaldo Santoro, María Barranco, Fernando. Sinopsi: Un grup d’homes i dones de la tercera edat assisteix a classes de sexe per poder continuar tenint una vida sexual plena. Allà comparteixen desitjos i preocupacions. La professora, Olga, els ajuda a fer front als petits problemes generals per l’edat, però per fer-ho, caldrà que facin els deures. Una història coral, narrada en to de comèdia, en què pares, fills i néts es creuen contínuament en una gran ciutat on els costa trobar el seu lloc. Tràiler.

Aquesta pel·lícula es pot veure en català als cinemes Girona de Barcelona.

>’Io, don Giovanni’. Direcció: Carlos Saura. Gènere: Drama musical, biografia. Intèrprets: Lorenzo Balducci, Lino Guanciale, Emilia Verginelli, Tobias Moretti, Ennio Fantastichini, Ketevan Kemoklidze, Sergio Foresti. Sinopsi: Inspirada en la coneguda composició de Mozart, ens trobem a la Venècia de 1763. L’escriptor Lorenzo da Ponte porta una vida entregada a vicis i plaers. Després del seu pas com a sacerdot, és exiliat a Viena per difondre versos contra l’església i el poder de la Inquisició. En contacte amb un músic acabat d’arribar i anomenat W.A.Mozart, da Ponte passarà a ser el seu llibretista que, tot i que inexpert, farà que la seva naturalesa i vida sentimental nodreixin la seva inspiració i donin lloc a una de les composicions més aplaudides de Mozart, ‘Don Giovanni’. Tràiler.

>’Death at a funeral‘ (‘Un funeral de muerte’). Direcció: Neil LaBute. Gènere: Comèdia. Intèrprets: Keith David, Loretta Devine, Peter Dinklage, Ron Glass, Danny Glover. Sinopsi: ‘Remake’ del film homònim de Frank Oz (2007). Aaron ha d’organitzar el funeral del seu pare, i se les haurà d’haver amb la seva excèntrica família, reunida per retre honor al patriarca. Tràiler.

>’Alle Anderen‘ (‘Entre nosotros’). Direcció: Maren Ade. Gènere: Drama, romàntic. Intèrprets: Birgit Minichmayr, Lars Eidinger, Hans-Jochen Wagner, Nicole Marischka. Sinopsi: Gitti i Chris són una jove parella de vacances per Sardenya, però després de trobar-se amb una altra parella, la seva relació comença a trontollar. Tampoc no els va gaire millor a hans i Sana, ja que rere l’aparença de parella moderna amaguen una distribució convencional de rols entre l’home i la dona. Chris comença a imitar els comportaments de l’altra parella i intenta mostrar a la seva xicota els seus límits, però això fa que la confiança de Gitti en Chris es vegi fortament sacsejada. El seu intent d’adaptar-se als desitjos d’ell comença com un joc però acaba convertint-se en una lluita silenciosa contra ella mateixa. Metre Chris es fa més fort amb el seu nou paper d’home fort, Gitti va perdent-se mica en mica. Tràiler.

>’Leap Year‘ (‘Tenías que ser tú’). Direcció: Anand Tucker. Gènere: Comèdia romàntica. Intèrprets: Amy Adams, Matthew Goode, Adam Scott, John Lithgow, Tony Rohr, Maggie Mccarthy. Sinopsi: Després d’uns anys esperant que algú li demani per casar-s’hi, la deoradora Anna Rady decideix que ja n’hi ha prou. S’assabenta que hi ha una antiga tradició irlandesa segons la qual les dones poden demanar matrimoni als homes el 29 de febrer. Així, segueix el seu xicot, el cardiòleg Jeremy, des de Boston fins a Dublín. Sembla fàcil, però els avions van amb retard, la mala sort es posa en marxa i Anna es queda perduda a l’altra banda d’Irlanda. Allà demana ajuda al despreocupat i malhumorat Declan. Mentre discuteixen creuant l’illa. s’adonen que el camí cap a l’amor porta a llocs inesperats. Tràiler.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any