Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  13.03.2008  14:00

PSC, EiLG, ICV i GIG presenten una moció de censura contra l'equip de govern de CiU i ERC

Neus Bulbena es pot convertir en alcaldessa el 27 de març

Men?ame
 

Els portaveus de PSC, Neus Bulbena; EiLG, Miquel Pujol; ICV, Quim Fornés; i GIG, Jaume Aspa, van presentar dijous al migdia al registre de l'Ajuntament de la Garriga una moció de censura contra l'equip de govern de CiU i ERC que encapçala Meritxell Budó (CiU). En ser 9 regidors dels 17 que integren el consistori, la moció prosperarà quan es faci el ple extraordinari, previsiblement el 27 de març a les 12 del migdia, i Neus Bulbena serà la nova alcaldessa, desvancant Budó.

Bulbena va comunicar la decisió de presentar la moció de censura a Budó dijous al matí, abans de presenta-la al registre. I quan la van presentar, l’alcaldessa hi havia registrat una qüestió de confiança, que es debatrà en un ple extraordinari el 25 de març a les vuit del vespre. Es tracta d’un instrument que té l’alcaldessa que permet intentar, entre d’altres, aprovar el pressupost municipal ­–que va quedar sobre la taula en el ple de desembre– si s’ha portat a aprovació i no s’ha aprovat. Però els partits de l’oposició consideren que 'no és procedent' perquè el pressupost el va retirar de l’ordre del dia la pròpia alcaldessa i han presentat una instància reclamant-ho. En cas que no s’aprovi la qüestió de confiança, l’alcaldessa quedaria cessada automàticament fins a la celebració d’un altre ple.

Els motius de la moció
Segons el comunicat dels quatre partits, i que van ampliar en roda de premsa dijous a la tarda a la Calma, la decisió de fer una moció de censura 'és el pas final d’una sèrie d’iniciatives encaminades a retornar a l’Ajuntament l’estabilitat, la governabilitat i el lideratge necessari per afrontar els problemes importants i urgents que reclamen una solució adequada'. Bulbena va afegir que 'ens hi posem amb ganes i il·lusió' i va insistir en què el treball s’ha de fer entre tots 17 regidors, amb consens.
Per ells, CiU i ERC no han entès la pluralitat sorgida de les eleccions municipals ' i han optat per buscar una fórmula en minoria, que no ha sabut generar consens, ni cohesió interna, ni aconseguir cap acord al voltant de les actuacions impulsades durant tot aquest temps. Això ha provocat una paràlisi de l’Ajuntament com a conseqüència de quatre greus deficiències', que concreten en falta d’estabilitat –que ha suposat que s’hagi prorrograt el pressupost–, obstrucció de la governabilitat, manca de lideratge en els grans temes del municipi i falta de participació i transparència cap a la ciutadania.
'Governar amb un estil poc dialogant sempre és dolent i més quan no es té majoria. Aquesta és la raó principal', va indicar Quim Fornés. Jaume Aspa va afegir que 'si alguna força té aquest projecte és que hem confluit diferents grups a partir de la forma de treballar de l’equip de govern i, hi afegiria, de l’actitud de l’alcaldessa'. L’exalcalde Miquel Pujol, per la seva part, va lamentar haver arribat a aquesta situació però creu que 'el poble ho entendrà'.

El darrer oferiment
Després del ple de dimecres, Budó va donar a Bulbena un document amb l’oferiment de formar govern que la portaveu socialista va agafar amb resistència, dient-li que arribava tard. Segons Budó, 'es tracta d’una proposta d’organigrama funcional de l’ajuntament que ve acompanyada del meu oferiment a no excloure d’aquest acord cap possibilitat doncs he traslladat al PSC la meva voluntat de poder parlar de tot sense exclusions' .
L’alcaldessa afegeix que, en 'aquests últims mesos l’equip de govern ha intentat arribar a un acord amb l’oposició pel que fa a la aprovació dels pressupostos. Penso que mai en la història política de la Garriga s’han fet tantes reunions i intents per arribar a acords no tan sols en el tema dels pressupostos sinó també en altres temes claus pel poble' .
I afegeix que 'la radicalització en el discurs i en algun cas l’absència reiterada de propostes dels representants del GIG i d’ICV han dificultat la voluntat d’aproximació de l’equip de govern a l’oposició. Tot plegat ha arribat fis i tot a la manca de respecte institucional i personal del senyor Fornés cap a l’equip de govern i en especial cap a la meva persona en un clar intent de desestabilitzar encara més la situació'.

Men?ame