Decideixo Decidir manté les taules de signatures malgrat la prohibició de la Junta Electoral de Barcelona

  • La Junta Electoral de Girona permet la recollida de signatures que prohibeix la Junta de Barcelona

VilaWeb
Redacció
08.03.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Junta Electoral provincial de Barcelona ha prohibir la recollida de signatures perquè els parlaments del país tinguin el dret a l’autodeterminació, adduint que és un acte de campanya electoral que, indirectament, dóna suport als partits que defensen l’autodeterminació en els seus programes. Tanmateix, les entitats que impulsen la campanya Decideixo Decidir continuen animant els voluntaris a posar taules de recollida de signatures demà, perquè consideren que compleix escrupolosament amb la llei electoral (vegeu-ne el comunicat).La portaveu de Sobirania i Progrés Elisenda Paluzie considera que la interpretació de la Junta Electoral de Barcelona és forçada i molt política, perquè els promotors de Decideix Decidir no han demanat el vot per cap partit, i ni tan sols han dit si la gent havia d’anar a votar o no. A més, l’organització havia demanat als voluntaris que col·loquessin els punts de recollida de signatures lluny dels col·legis electorals. ‘La nostra iniciativa no té res a veure amb les eleccions de demà, i sempre ho hem deixat molt clar’, diu Paluzie.

En aquest sentit, la campanya Decideixo Decidir creu que la justícia espanyola, una vegada més, va en contra dels drets dels catalans i les catalanes, i els nega el dret fonamental d’expressió.

De fet, la Junta Electoral provincial de Girona sí que ha autoritzat la recollida de signatures per l’autodeterminació: només hi ha posat com a condició que els organitzadors no portin emblemes que es puguin interpretar com a propaganda electoral, i que les taules es col·loquin a més cent metres dels col·legis electorals, tal com la campanya havia demanat als voluntaris.

Tant la Junta Electoral de Barcelona com la de Girona han emès les seves resolucions a petició d’alguns ajuntaments, com el d’Igualada, el de Santa Coloma de Gramenet o el de Calders, que els havien demanat si la campanya era legal o no. Tanmateix, molts més ajuntaments han permès la recollida de signatures sense consultar-ho a les juntes electorals.

La Junta Electoral de Lleida i la de Tarragona no s’hi han pronunciat, perquè cap ajuntament els ho ha sol·licitat.

La campanya Decideixo Decidir té més de quatre-centes taules confirmades per recollir signatures per l’autodeterminació demà, i més de tres mil voluntaris hi participaran, en cent-quaranta dos municipis d’arreu del territori. L’organització informarà els voluntaris de la decisió de la Junta Electoral de Barcelona. De moment, cap dels voluntaris s’ha donat de baixa, i fins i tot s’han organitzat algunes taules més.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any