La Farinera Balcells, serà el futur centre pluridisciplinar de Tàrrega.

VilaWeb
Redacció
06.06.2001 - 07:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’antiga Farinera Balcells de Tàrrega, situada al carrer Indústria, podria ser en un futur, segons ha informat l’alcalde Frederic Gené, un centre multidisciplinar, amb teatre, sala d’exposicions permanent per acollir el fons Trepat, despatxos, sales polivalents i instal·lacions diverses.

Actualment s’ha realitzat l’estudi i en els porpers dies s’encarregarà el projecte executiu. Les obres es podran iniciar gràcies a l’aportació en mode de subvenció de l’1 % cultural del Ministerio de Fomento. Amb els 46 milions porvinents d’aquest ajut, l’Ajuntament encarregarà el projecte executiu i la primera fase de les obres en que s’arranjarà la teulada, i els tancaments de la primera nau (a la foto, la part més baixa, la que dóna al carrer indústria). En aquests moments no està clar quina ha de ser la finalitat o ús de les diferents naus, Gené preveu però, consensuar amb els diferents grups polítics municipals l’ús final de la fàbrica, i així arribar a un acord que satisfagui a tothom, ja que aquest porjecte de remodelació de la Farinera Balcells, és segons Gené un projecte d’embergadura i que pot suposar una inversió d’uns 300 milions de pessetes.

D’altra banda, segons ha confirmat Frederic Gené a Ràdio Tàrrega, és la primera vegada que Tàrrega reb diners directament de l’Estat, i això és deu, segons Gené, al pacte de govern entre CiU i el PP a l’Ajuntament. Recordem també, que aquest any el Ministerio de Cultura ha ingressat com a membre de ple dret en el Patronat de la Fira de Teatre, i, ha fet una aportació de 4 milions de pessetes.

Al portal targarí elPati.net us estem preparant una maqueta de tal i com podria quedar el nou espai de La Farinera Balcells. Ho podreu veure a partir de divendres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any