Inauguració del Jardí de Quint Licini

  • Dijous a 2/4 de 8 del vespre a la plaça Assemblea de Catalunya

VilaWeb
Redacció
28.03.2007 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Museu inaugura aquest dijous un nou espai arqueològic, el Jardi de Quint Licini, augmentant d’aquesta manera l’exposició permanent de Baetulo ciutat romana. La voluntat del Museu és anar afegint espais musealitzats que fins ara es podien visitar puntualment. Ara fa un any s’inaugurava la nova presentació de les termes, iniciant una nova línia de visió del patrimoni romà de la nostra ciutat.La piscina del jardí d’una casa benestant de la Baetulo romana, construïda a finals del segle I d.C es conserva gairebé en la seva totalitat i pertanyia a una casa benestant on s’hi trobar l’any 1934, la tabula hospitalis, una taula en bronze que recull el pacte d’hospitalitat entre els baetulonense i el patrici Quint Licini Silvà Granià, un personatge influent de la ciutat.

L’exposició permanent que es presenta avui explica qui era la família Licínia, com eren els jardins de les cases benestants i la simbologia que tenien. A més un espectacular audivisual transporta el visitant al segle I d.C. i reconstrueix a través de la realitat virtual el jardí de la família.

El Jardí de Quint Licini estarà obert al públic tots els caps de setmana del mes d’abril i es troba situat al soterrani de l’edifici del número 3 de la plaça de la Assemblea Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any