L’OCB alerta que la política de Matas ha portat les Illes a un estat d’emergència

  • La Nit de la Cultura 2006 va homenatjar el poeta Miquel Àngel Riera

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.12.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de l’Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, va criticar la política del govern de Jaume Matas en el dicurs que va fer en la Nit de la Cultura 2006, que es va celebrar anit a l’Auditori d’Alcúdia. Mateu va avisar que, des d’un punt de vista cultural, lingüístic i mediambiental, les Illes són en estat d’emergència. Durant la vetllada, es va retre un homenatge al poeta manacorí Miquel Àngel Riera, mort ara fa deu anys.També s’hi van lliurar els Premis 31 de Desembre, que reconeixen les persones i entitats que han destacat pel seu compromís amb la llengua i la cultura.

Els guardonats d’aquesta vintena convocatòria són aquests. Destaquen el premi Josep Maria Llompart per a l’antropòleg i lul·lista Sebastià Trias; l’Emili Darder per a Joan Pere Le Bihan, impulsor de les escoles la Bressola de Catalunya Nord; el Bartomeu Rosselló-Pòrcel per al sociòleg Joan Amer; i el Gabriel Alomar per a l’Escola Mata de Jonc de Palma.

Homenatge a Riera

L’OCB ha encarregat un espectacle per homenatjar Miquel Àngel Riera en què han pres part diversos artistes, entre els quals hi ha el músic Joan Bibiloni, el ballarí Rafael Amargo i els rapsodes Miquel Mestre i Biel Mesquida. També s’hi ha representat un fragment de ‘Tempo’, de Biel Jordà i Marta Barceló. Fora d’aquest homenatge, hi ha hagut les actuacions del grup musical Antònia Font i l’actriu Lloll Beltran.

Enllaços
Llista de premiats en la Nit de la Cultura.
Diari de Balears: L’OCB denuncia l’estat d’emergència de les Balears en la Nit de la Cultura.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any