Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  03.03.2005  06:00

Collbató demana la comarca del Pla de Montserrat

Men?ame
 


El ple municipal celebrat el 18 de febrer passat va aprovar una moció presentada per Esquerra Republicana de Catalunya que sol·licita a la Generalitat "que faci realitat aquells espais de gestió mancomunada que puguin sorgir com a fruit de la confluència de factors geogràfics, econòmics, culturals i socials, però com a fruit també del sentiment popular, com és el Pla de Montserrat". La moció defensa un sentiment d'identificació comarcal que "fa temps que els veïns i veïnes del Pla de Montserrat vivim amb intensitat".


Aquesta moció es produeix quan la conselleria de Governació és a punt de fer públic el seu projecte de llei d'organització territorial, que inclourà la figura de les vegueries en substitució de les diputacions i que possiblement contemplarà la creació de noves comarques, una de les quals podria ser la del Pla de Montserrat o Baix Llobregat Nord, amb capital a Martorell. La moció que ha aprovat ara l'Ajuntament de Collbató va tenir els vots favorables dels regidors del GIC (3), CiU (2) i ERC (1), i els vots en contra dels 5 regidors del PSC (PSC-PSOE), que consideren que "no cal variar" l'actual adscripció de Collbató al Baix Llobregat.