09.08.2004 - 06:00
Pels fogons del restaurant Can Gaig, fins ara al barri d’Horta, hi han passat quatre generacions de cuiners. Ara Carles Gaig, un dels grans de la nova cuina catalana, s’ha vist obligat a tancar les portes i a continuar en un nou emplaçament. El local actual, al passeig Maragall, està afectat per un pla urbanístic. El restaurant obrirà a principis d’octubre a l’Eixample, en un punt més cèntric de la ciutat. Això sí: es traslladen amb tristor pel fet de deixar enrere tants anys d’arrelament a Horta.
L’últim plat es va servir dissabte. Des d’aleshores, el restaurant Can Gaig ha tancat les portes a Horta i es troba en ple trasllat. La intenció dels Gaig és tornar a obrir a principis d’octubre. Ho faran al número 214 del carrer Aragó, a l’altura d’Aribau.
«Després de tants anys, sap greu deixar el barri d’Horta», es lamentava dimecres Carles Gaig, cuiner i propietari del restaurant Can Gaig. Es va fer càrrec dels fogons del restaurant el 1973, i des de llavors ha destacat en la innovació gastronòmica sobre la base de la cuina tradicional catalana, fins al punt de convertir-se en un dels referents internacionals de la cuina de casa nostra. Ha estat reconegut amb una estrella de la guia Michelin l’any 1993, l’any següent va rebre la medalla i diploma al mèrit turístic de la Generalitat de Catalunya i el 2000 el Premio Nacional de Gastronomía.
Tot i això, no és un canvi volgut. Carles Gaig sap des de fa quatre anys que ha d’abandonar el restaurant, afectat pel projecte d’alineament de carrer del passeig Maragall. «Fa temps que ho anem parlant i hem buscat diferents opcions, fins a arribar a la del carrer Aragó.»
Un dels llocs on el restaurant hauria pogut anar a parar és la Vila Olímpica, més a prop dels centres d’oci del port esportiu i la façana marítima. Les negociacions no van fructificar i abans de l’estiu el restaurant va descartar aquesta possibilitat i es va inclinar per la de l’Eixample.
Informa: El Punt Digital