Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  01.04.2004  15:42

Bernat Capó rep el Premi Vicent Ventura per la tasca de recuperació de la cultura valenciana

Men?ame
 

L'escriptor i periodista Bernat Capó rebrà avui el V Premi Vicent Ventura per la tasca de recuperació de la cultura valenciana, en un acte que a les vuit del vespre a l'Aula Magna de la Universitat de València, en què intervindrà el rector, Francisco Tomás, el de la Universitat Jaume I de Castelló, Francisco Toledo, i el professor i escriptor Tomàs Llopis, a més del guardonat. La Comissió Organitzadora del Premi Vicent Ventura va acordar el passat mes de febrer per unanimitat distingir enguany amb aquest reconeixement a l'escriptor Bernat Capó, de qui va destacar els 'especials mèrits que es reconeixen a la seua obra periodística i a la seua tasca en la recuperació de la cultura popular valenciana'. L'entitat també va ressaltar el compromís de Capó, autor de títols com 'Costumari valencià' i 'Terra de cireres', amb 'la defensa de la nostra llengua'.
Els anteriors premiats van ser Josep Lluís Bausset, la Federació Escola Valenciana, Ferran Sanchis Cardona i Frederic Jordan-Societat El Micalet. La distinció, instituïda per les universitats de València i Jaume I de Castelló, els sindicats CCOO i UGT i la Unió de Periodistes Valencians, porta el nom de Vicent Ventura, un dels periodistes valencians més importants del segle XX, fundador de partits i sindicats de resistència contra el franquisme i un referent ètic per a moltes persones.
N'amplia la informació Europa Press en aquesta notícia.