“Los niños del Népal” del manresà Joan Soler, guanyador d’un Goya.

VilaWeb
Redacció
01.02.2004 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un Joan Soler molt emocionat i sense dissimular l’accent català, va recollir el passat dissabte a la nit a Madrid, al costat de Javier Berrocal, el Goya al millor curtmetratge documental per “Los Niños del Nepal” i va fer referència a la seva ciutat, Manresa.

En trenta minuts de durada, “Los niños del Nepal” mostra la delicada situació de la infància al Nepal a través de tres històries ubicades en tres escenaris ben diferents: la Daleki School, de la catalana Vicki Xerpa, el centre d’acollida T.D.H.F. The Direct Help, impulsat pel també català Toni Aguilar, i la història d’un nen del carrer.

Joan Soler, director de cinema i director del Festival de Cinema Negre de Manresa (a la foto, saludant a Berlanga en la passada edició), juntament amb el director de fotografia Javier Berrocal són els realitzadors d’aquest documental que es va poder veure a Manresa per primer cop el passat 20 de novembre.

L’equip de rodatge va viure durant un mes al Nepal, l’estiu del 2001, per fer realitat aquest documental que ja ha començat el seu periple per diversos festivals internacionals enduent-se el Goya. Amb aquest èxit a l’esquena, amb tota probabilitat, es podrà veure també a la televisió.

Tots els diners que es recaptin aniran destinats a projectes d’ajuda als infants nepalesos. El documental va rebre el suport del Ministerio de Cultura i de la productora Grup Cinema Art, del Centre d’Estudis Cinematogràfics de Barcelona. En aquests moments, el cost de la pel·lícula ja és d’uns 30.000 euros. Antònia Casado, representant de la productora, ha mostrat el seu desig que es pugui fer la segona part del documental.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any