Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  28.01.2004  16:15

Deu obres passen a la recta final del Premi Ramon Llull

El guardó s'atorga el 3 de febrer a Barcelona

Men?ame
 

Dels setanta-quatre originals que s'han presentat enguany al XXIV Premi Ramon Llull de les Lletres Catalanes, com ja és habitual deu han aconseguit de passar a la recta final. El guardó, que convoca anualment l'editorial Planeta, es lliurarà dimarts vinent, en el tradicional sopar a l'Hotel Juan Carlos I de Barcelona, on és previst que hi assisteixin personalitats de la societat i la cultura del país. El Ramon Llull és el premi més ben dotat de les lletres catalanes, amb una mica més de 60.000 euros.
Les obres seleccionades com a finalistes són 'L'home que no podia recordar', de Quim Martell, 'El Poeta i el Diable', de Raquel, 'Els sicaris', de Joan Oliveres; 'La venjança d'Almansur', de Víctor Luís Pérez García, 'L'únic home bo', de Grace Dufoy; 'Nit d'estrena', de Carles Tusquets, 'Els manuscrits de l'hongarès', de Joan Pla Garcia, 'Gules Beta i Gamma', d'Andreu Merino, 'Vell general', de Vicente Cortiella, i 'Els nens de l'Elisa', de Núria Añó. El jurat de l'edició de 2004 està format per David Castillo, Pere Gimferrer, Gabriel Oliver, Valentí Puig, Carles Pujol, Antoni Vilanova i Emili Rosales.
L'escriptora Gemma Lienas va ser la guanyadora del Ramon Llull de l'any passat amb l'obra 'El final del joc', una novel·la sobre la decadència matrimonial.
! Publicada el 28 de gener