Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  28.09.2003  06:00

Salses inaugura avui la 'Porta dels Països Catalans'

Men?ame
 

Després de dinou anys, avui s'inaugura oficialment la Porta dels Països Catalans, un monument de l'escultor Emili Armengol aixecat a Salses (Rosselló) per a marcar el límit septentrional de la llengua catalana. El projecte ha topat fins avui amb tota mena d'entrebancs de l'administració francesa. A banda marcar el límit nord del país, la porta ha estat concebuda per l'Associació Porta dels Països Catalans com un 'símbol d'obertura al món i d'entrada a un país amb una cultura i una identitat històrica pròpies'. La idea d'erigir l'escultura, visible des de l'autopista que passa per Salses, ha rebut des del 1987 el suport (en forma d'adquisió de pedres simbòliques del monument) d'institucions, associacions i centenars de particulars de tot el país.
L'escriptor nord-català Joan-Lluís Lluís va escriure fa poc a les pàgines d'El Punt aquesta Petita història d'una porta oberta.