Una exposició antològica al Museu d’Art i Història de Reus repassa la trajectòria de Juli Garola

VilaWeb
Redacció
12.06.2003 - 18:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

12/06/03- La ciutat de Reus homenatja des d’avui i fins el dia 7 de setembre la figura del pintor local Juli Garola, desaparegut l’any 2002, després d’una vida dedicada intensament a l’art. Una exposició sense precedents repassa la trajectòria vital i artística de Garola a la Sala Central del Museu d’Art i Història (plaça de la Llibertat, 13).

La mostra, titulada “Juli Garola, pintor (Reus 1927 – 2002)”, aplega més de 80 quadres, en què destaquen els paisatges i escenaris més estimats per Garola: els de la ciutat de Reus, el seu entorn comarcal i aquells indrets i persones que el van marcar vitalment.

L’Institut Municipal de Museus de Reus, organitzador de la mostra i responsable de la seva producció, també ha editat un catàleg on es recullen el conjunt d’obres de l’exposició i es repassen els principals trets vitals i artístics de Juli Garola. L’exposició és comissariada per Antonio Salcedo i coordinada per la directora del Museu d’Art i Història, Anna Figueras. La mostra es pot visitar de dimarts a dissabte de 10h a 14h i de 17h a 20h; i els diumenges i festius, d’11h a 14h.

A més d’exposicions temporals com aquesta, els Museus de Reus exhibeixen un seguit de mostres permanents. Al Museu d’Art i Història la visita es pot completar amb la Sala Reus d’art contemporani (en aquests moments hi ha l’exposició Miralls Urbans), la sala del Retaule de la Prioral, la sala d’Artistes reusencs del segle XIX, la sala d’Art Gòtic i la Sala Quatre, dedicada a exposicions de fotografia organitzades per la Fototeca Municipal. Al Museu Salvador Vilaseca (Raval de Santa Anna, 59) es pot conèixer la mostra Gaudí & Reus i la col·lecció de peces de Prehistòria i Món Antic aplegada pel fundador del museu, Salvador Vilaseca.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any