Montcada i Reixac ja disposa d’un mapa sònic

VilaWeb
Redacció
11.04.2003 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nivell de soroll de fons de Montcada i Reixac durant el dia és molt elevat. Aquesta és una de les conclusions del mapa sònic que han elaborat conjuntament l’empresa Cobra PDM i la Escola Universitària Politècnica de Mataró, per encàrrec de l’Ajuntament. El document va ser presentat dimecres a l’Auditori. El treball s’ha fet a partir de més de 300 medicions realitzades a diferents punts del municipi durant el dia i la nit. La zona de Montcada amb més contaminació acústica, segons el mapa sònic, és Can Pomada, a Mas Rampinyo, i el barri amb més bona salut és Terra Nostra, que només registra algunes molèsties a l’avinguda principal a causa del trànsit rodat.

Albert Puig, tècnic de Cobra PDM, atribueix l’elevat soroll de fons a l’existència de moltes infrastructures viàries i al fet que bona part de les zones urbanes limiten amb polígons industrials. El mapa sònic també exposa el cas de barris afectats per sorolls a la nit com és Can Sant Joan, on es troba la fàbrica cimentera Lafarge Asland. Al centre de Montcada, el principal problema acústic és el que es genera al voltant de les estacions de tren i els passos a nivell. El mapa inclou un paquet de propostes tècniques per aplicar mesures correctores en cada cas, com tanques absorbents a les autopistes o asfalt sonoreductor als carrers.

Montcada és un dels primers municipis catalans que disposa de mapa sònic, una eina que totes les poblacions amb més de 25.000 habitants hauran de tenir a partir de 2007 segons marca la Llei del Soroll, promoguda pel Ministeri de Medi Ambient. L’alcalde, César Arrizabalaga, va destacar que el treball és una gran eina de futur per poder corregir els problemes acústics de la ciutat i alhora adequar les ordenances municipals sobre contaminació acústica a la situació real.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any