25.02.2003 - 06:00
El dijous dia 27 de febrer del 2003 s’instal·larà a la plaça Major de Vic una carpa condicionada per celebrar el Dijous llarder. Durant tot el dia, començant per l’esmorzar i fins el berenar-sopar, es podran degustar, a un preu ben popular, els tastets que els cuiners d’Osona Cuina prepararan.
Els organitzadors serviran tot tipus de productes del porc i fins i tot rostiran un porc sencer, que es podrà degustar a la tarda-vespre.
Concretament, l’esmorzar començarà a partir de les 10h del matí i constarà de ceba amanida, mongetes, botifarra, botifarra d’ou, botifarra negra, cansalada virada i truita de botifarra amb pa d’Osona, beguda i porrons de vi. També hi haurà entrepans per esmorzar o berenar de truita, llonganissa, botifarra o llom.
A l’hora de dinar hi haurà amanida d’escarola colgada, mongetes, botifarra i llom a la brasa, botifarra d’ou, botifarra negra, cansalada virada, greixons i truita de botifarra. Postres: Coca de llardons amb nata i xocolata. A partir de les 7h de la tarda hi haurà fi de festa amb tastet de porc.
El col·lectiu Osona Cuina (grup de 12 restaurants prestigiosos de la comarca) amb la col·laboració de l’ImpeVic ha volgut afegir-se a l’esforç de continuar prestigiant els productes del porc i apostant per refermar-ne la seva qualitat. Osona i Vic tenen un merescut renom pels seus embotits i en general per la qualitat dels transformats de porcí.
Els organitzadors aspiren a situar aquests productes en un graó encara de més relleu, entrant en les cuines dels restaurants de més èxit. (25-02-03)