Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  24.12.2002  14:00

40 anys de la gran nevada del 1962

El fenòmen meteorològic va tenir lloc just tres mesos després de la riuada

Men?ame
 


Avui fa quaranta anys de la gran nevada del 1962 que va cobrir Montcada i Reixac d’una espesa capa de neu de prop d’un metre de gruix. Tres mesos després de la tràgica riuada del 25 de setembre que va causar la mort a més d’una trentena de veïns, un altre fenòmen meteorològic va sorprendre el municipi. Aquesta vegada, però, les conseqüències van ser ben diferents, ja que els veïns van viure el fet més aviat amb alegria.
El 25 de desembre del 1962 es va arribar a Barcelona a una temperatura màxima de –0.6ºC i mínima de –3.6ºC, i a un gruix de neu de 46 cm. La ciutat va quedar pràcticament paralitzada. La població va aprofitar l’insòlit fet per sortir a jugar amb la neu i convertir els carrers en pistes d’esquí. Per trobar un precedent equivalent en magnitud, i fins i tot superior, a la gran nevada del 1962 ens hauríem de remuntar al 9 de febrer del 1887 quan es va arribar a un gruix de 60 cm.