Els metges que operen a l’hospital de Calella es queixen pel tancament d’una planta de cirurgia.

VilaWeb
Redacció
29.11.2002 - 12:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tots els metges que operen a l’hospital Sant Jaume de Calella van enviar dijous una carta a la direcció del centre per queixar-se pel tancament d’una de les plantes destinades al servei, que consideren definitiu. Aquesta planta està tancada des de finals de juliol per les obres de millora d’una de les unitats de consulta, que s’acabaran de manera imminent. El gerent de la corporació, Pere Vallribera, va assegurar que, ara per ara, no s’ha decidit no tornar-la a destinar a cirurgia.

La planta de la discòrdia està situada al cinquè pis. Abans hi havia trenta llits destinats al departament de cirurgia, però al mes de juliol s’hi van habilitar sales de consulta per les obres de condicionament d’una de les unitats destinades a l’atenció als usuaris. La direcció del centre assegura que els treballs estan força avançats, i creu que la situació es normalitzarà durant la primera quinzena de desembre, quan preveu inaugurar la nova unitat de consultes externes. L’optimisme, però, no és generalitzat. Dijous, tots els cirurgians del centre van enviar una carta de queixa a la gerència per una situació que, segons ells, ha reduït la capacitat del servei i, de retop, ha afectat altres àrees de l’hospital, com ara la d’urgències. Fonts del comitè d’empresa van expressar el seu convenciment que la reducció de l’espai destinat a cirurgia serà definitiu. En aquest sentit, van fer referència a l’última reunió de la junta facultativa, en la qual, segons la seva versió, es va informar de la voluntat de destinar una meitat de l’antiga planta de cirurgia a medicina interna, i l’altra a cirurgia ambulatòria. La situació, que ha causat malestar en els cirurgians i alguns treballadors, es tractarà divendres en una reunió entre la direcció i el comitè d’empresa.

D’altra banda, representants de CCOO a l’hospital van reunir-se dijous amb el grup parlamentari d’ICV, que va anunciar preguntes al govern i una proposició no de llei «que retorni l’hospital Sant Jaume de Calella a la seva activitat normal», segons va informar a la tarda el sindicat. En un comunicat, CCOO denuncia la disminució dels serveis hospitalaris que s’està fent a l’Alt Maresme, que considera fruit d’una «gestió economicista».

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any