Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  13.08.2002  06:00

Els viatges impossibles: la presa de les Tres Gorges

Men?ame
 

Alguns la consideren com el gran projecte hidràulic de la Xina; d'altres consideren que és més aviat un projecte polític. Sigui com sigui, la presa de les Tres Gorges és la més gran obra d'enginyeria que s'està fent actualment a la República Popular de la Xina. Els seus inicis es remunten a l'any 1953, quan Mao Zedong va demanar que es fessin estudis de viabilitat. Però no fou fins el 1992 que es va aprovar l'inici de les obres de construcció. I la magnitut de l'obra no és exagerada: hi haurà un embassament de 576 quilòmetres quadrats, que emmagatzemarà més de 39.000 milions de metres cúbics d'aigua procedents del Yangtsé, amb un mur de contenció de les aigües de 186 metres d'alçada, 126 de gruix i més de dos quilòmetres de llargària. Però això suposarà que més de 300 pobles i més de 4.000 nuclis de població (és a dir, més d'un milió de persones) es vegin afectats per les aigües de l'embassament.
I és que aquest projecte enfronta el govern amb els grups ecologistes, que han engegat campanyes en contra. És per aquesta raó que al voltant de la zona on s'estan fent les obres s'ha creat un perímetre de seguretat on és totalment impossible d'entrar-hi.