Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  28.05.2002  11:26

|28/05| Alcoi ret homenatge a Suècia i Noruega per l'ajuda humanitària en la Guerra Civil

Men?ame
 La inauguració de l'exposició a l'Institut Andreu Sempere sobre l'hospital «suec noruec», situat a l'edifici de l'Escola Industrial en 1937, es va convertir en un autèntic homenatge d'Alcoi als països promotors d'una iniciativa que va ser qualificada com exemple de solidaritat internacional.

La jornada va contar amb la presència de l'ambaixador suec, Lars Grundberg, i l'agregada cultural de Noruega, Kirsti Vagetun, i es va iniciar amb una recepció oficial en l'Ajuntament.

Després d'inaugurada l'exposició, a l'edifici del Viaducte, on va estar situat l'Hospital, el director de la Politècnica Javier Colomina, els va acompanyar en un recorregut per les instal·lacions i es va descobrir una placa commemorativa.

Durant la Guerra Civil Espanyola Suècia i Noruega van realitzar una col·lecta que va significar un gran exemple de generositat i solidaritat internacional.