03.02.2002 - 02:39
Aprofitant les celebracions que es fa a la comarca en honor de sant Blai, diferents poblacions aprofiten per fer trobades de cassolaires.
Així Miralcamp, dins de les celebracions del Carnestoltes, aquest diumenge, dia 3, farà la Cassolada al poliesportiu i que enguany arriva a la seva 20ª edició.
Per la seva part, el Palau d´Anglesola, dins dels actes de la Festa Major, també farà una trobada de cassolaires i que comptarà amb la visita de 300 pelegrins que estan fent trams del Pla d´Urgell del Cami de Sant Jaume i als que se´ls hi oferirà un vas de vi i una torrada com a senyal d´hospitalitat.
La cassola de tros és un plat típic a la Plana d´Urgell, sorgit de la improvisació dels pagesos que estaven tot el dia fora de casa, treballant al camp. Això fa que no hi hagi una recepta única i que cada població i, de fet, cada cuiner tingui la seva.
A més a més de Miralcamp, a les nostres contrades hi ha dues poblacions que destaquen en l´elaboració de la cassola de tros, Linyola (el Pla d´Urgell) i Juneda (les Garrigues).
En els següents enllaços trobareu ingredients i receptes de diferents tipus de cassoles de tros:
Cassola de tros de les Garrigues.
Cassola de tros de l´horta de Lleida.
Cassola de tros de Juneda.
Cassola de tros de Linyola.
Cassola de tros de l´Urgell.