Notícies

Diumenge  26.07.2015  23:31

El Sí s’imposa amb un 70’7% dels vots però 5 municipis voten No

En la roda de premsa s’ha obert la porta de la comarca als pobles del No

Men?ame
 

El resultat es preveia incert i així ha sigut. Sant Bartomeu del Grau, Sant Agustí de Lluçanès i Sant Boi de Lluçanès voten continuar a Osona. Santa Maria de Merlès continuaria al Berguedà i Sant Feliu Sasserra al Bages. En tots aquests pobles el No s’ha imposat per poc, i enlloc ha sobrepassat el 57%, excepte a Merlès (78%). En total el No ha acumulat el 26’44 % en el còmput global.

El poble que ha obtingut un resultat més ajustat ha sigut Alpens on el Sí ha guanyat per només 7 vots de diferència. Prats és el poble més partidari de formar part de la comarca, amb un 94,79% de vots pel Sí. 

En la roda de premsa no s’han clarificat els propers passos a seguir. Josep Maria Freixanet, president en funcions del Consorci del Lluçanès, ha mostrat la voluntat de seguir fent camí els 13 municipis conjuntament, i ha proposat una nova consulta en els propers 4 anys, de transició comarcal. Tal com ha dit, es reuniran aquest dimarts per parlar de com continuen el procés. Freixanet condicionat la continuïtat del procés a la negociació amb el govern.

S’ha destacat positivament l’alta participació (55,15%) i s’ha agraït la feina dels voluntaris, però s’ha lamentat el No dels 5 municipis. La roda de premsa s’ha dut a terme al pati de l’ajuntament Vell i ha comptat amb la presència de tots els alcaldes, excepte Josep Maria Masramon, de Sant Boi de Lluçanès.