Notícies

Divendres  24.07.2015  06:00

L'Assemblea Nacional Occitana pren forma avui a Rodés

Es funda amb l'objectiu d'obtenir el reconeixement de l'existència i el dret d'autodeterminació de la nació occitana

Men?ame
 

Els principals agents i representants de les organitzacions i partits occitanistes es reuneixen avui a Rodés per crear l'Assemblea Nacional Occitana (ANÒC), segons que informa Jornalet. La reunió és oberta a tothom --independents, socis d'entitats, militants de partits, etc.-- amb l'objectiu de crear 'una organització popular, unitària, plural i democràtica que tingui per objectiu el reconeixement de la nació occitana i el seu dret a l'autodeterminació i a la independència sota la forma d'un estat de dret, democràtic, social i ecològic'.

'L'objectiu de l'ANÒC és de reunir a l'entorn d'un consens, d'una visió comuna, totes les forces vives de l'occitanisme polític, sigui autonomista o independentista, per treballar tots plegats', ha dit el niçard Ciril Joanin, un dels promotors de l'entitat, en una entrevista a A Vòste. Segons Joanin, 'la finalitat és d'obtenir el reconeixement de l'existència i el dret a l'autodeterminació de la nació occitana'.

Han confirmat l'assistència a la reunió --que es farà a les dues del migdia al liceu Querbes-- representants de l'Assemblea Nacional Catalana d'Aran, de Libertat, del Partit de la Nació Occitana, d'Iniciativa per Occitània, de l'ADÒC, del CAÒC, de la República de Niça, de la RF Occitana i independents que arribaran de tot Occitània.