Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  23.07.2015  10:10

Autor/s: ACN

Detinguts tres membres de la família Sumarroca en una operació anticorrupció

Al marge de Jordi Sumarroca, conseller delegat de Telyco, també s'han detingut els seus germans Joaquín i Susana, i l'ex-batlle de Torredembarra

Men?ame
 

La guàrdia civil ha detingut a Barcelona el conseller delegat de Teyco, Jordi Sumarroca, i els seus germans Joaquín i Susana en una operació anticorrupció que continua oberta a la capital catalana. També es desenvolupa de forma coordinada altres ciutats com Manresa i Calella de Palafrugell. L'operació, denominada 'Petrum' i que es troba sota secret de sumari, és una derivada del cas Innova i està tutelada pel Jutjat d'Instrucció número 1 del Vendrell. En concret, s'investiga un presumpte cas de delictes contra l'administració pública, emblanquiment de capital i organització criminal.

Durant el dia d'avui hi ha previst que s'escorcollin diversos domicilis i que es facin requeriments a algunes entitats bancàries.

Jordi Sumarroca, fill del fundador de CDC Carles Sumarroca, és conseller delegat de l'empresa Teyco, que consta en la instrucció del cas Torredembarra com a autora d'uns pagaments superiors al mig milió d'euros a empreses de l'ex-batlle Daniel Masagué, segons que es desprèn de l'aixecament de sumari del cas fa poc més d'un mes.

Els investigadors van trobar 'múltiples evidències' que apuntaven a un incompliment reiterat de la normativa sobre contractació pública amb adjudicacions que no estarien acompanyades del corresponent expedient administratiu i, en alguns casos, que s'hauria actuat malgrat els informes contraris de la interventora i el secretari municipals.

Segons el sumari, es podrien haver produït pagaments de comissions al batlle per part de contractistes d'obres del consistori. En la instrucció, s'afirmava que s'havien detectat contractacions privades amb ànim de lucre entre Teyco, empresa adjudicatària de les obres del pàrquing de Filadors, i empreses vinculades al batlle -més de 300.000 euros a través de la pastisseria MAERS i uns 280.000 a través de la promotora immobiliària Daloi.

Aquest aparcament va ser valorat inicialment en 2,2 milions d'euros i en va acabar costant 3,2 i, segons recullen el sumari, posteriorment Masagué hauria facturat aquests imports a l'empresa constructora propietat de Jordi Sumarroca, presumptament a canvi de l'adjudicació.