NotÝcies

Dijousá 25.06.2015á 17:31

Carolina Punset escandalitza les Corts amb un ins˛lit atac contra el catalÓ

Creu que 'el valenciÓ Ús poc ˙til per a trobar feina' i que la immersiˇ Ús un retrocÚs

Men?ame
 

La portaveu de Ciutadans a les Corts Valencianes, Carolina Punset, ha pronunciat un polèmic discurs en el debat d'investidura en el qual ha dit que el català era 'entranyable però poc útil per a trobar feina'. El gruix del seu discurs s'ha centrat en la llengua i a criticar durament el català: 'Allà on triomfa la immersió lingüística estem tornant a l'aldea.'

I ha afegit: 'Ningú no nega que el valencià és un bé cultural i que s'ha de protegir, però si el convertim en un idioma únic, frenem el desenvolupament personal i col·lectiu de la comunitat.' S'ha mostrat propera al missatge socialista del PSPV-PSOE, però ha advertit que són massa a prop del populisme i el nacionalisme.

En el seu torn de rèplica el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha volgut sortir en defensa del català: 'No és una cosa folklòrica d'uns quants indígenes que van per ací'. I ha continuat: 'Per a mi parlar valencià no és una exigència identitària, la meua mare em va ensenyar a parlar valencià i és la meua llengua, no és una qüestió menor'.

Vegeu la intervenció de Carolina Punset en el debat d'investidura (minut 06.40):