Barça-Juve del 2005, la primera gran nit de Messi al Camp Nou

  • Fa just deu anys l'astre argentí va començar a enlluernar el món al Torneig Joan Gamper, amb el Juventus de rival

VilaWeb
Redacció
06.06.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 24 d’agost de 2005, en el Trofeu Joan Gamper de presentació de la temporada, el FC Barcelona entrenat per Frank Rijkaard va rebre al Camp Nou el Juventus. Al terreny de joc hi havia grans noms del futbol mundial com Ronaldinho, Ibrahimovic, Deco i Del Piero, però al final va ésser un jove jugador amb el dorsal 30 qui va acabar captant una bona part de l’atenció just fa una dècada. Lionel Messi, amb divuit anys, va ésser el protagonista destacat del partit amb els seus ara ja habituals dríblings, desmarcades, assistències i, aleshores, ocasions de gol.

L’entrenador de la Juve, Fabio Capello, es va desfer en elogis de Messi al final del partit: ‘L’havia vist amb la selecció juvenil argentina i ja em va semblar un gran jugador. Però una altra cosa és veure’l en aquest estadi, amb aquesta samarreta, davant de tanta gent. No havia vist mai un jugador de tanta qualitat.’

 

Tot i que el Juventus es va endur el trofeu als penals, el Barça de Rijkaard, Ronaldinho i Messi va acabar aixecant aquella mateixa temporada la lliga i la segona Champions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any