19.05.2015 - 06:00
Dimecres 20 de maig, la revista Mètode organitza un debat a l’Institut d’Estudis Catalans amb motiu del llançament del seu número 85. Hi participen Martí Domínguez, Pere Estupinyà, Ramon Folch, Esteban Morcillo, Joandomènec Ros i Jorge Wagensberg.
Què és la ciència? A què ens referim quan parlem d’ella? Només determinades disciplines formen part de la ciència? O hi ha diverses cultures científiques? Un debat amb respostes múltiples que la revista Mètode ha volgut organitzar a Barcelona per a celebrar els seus 85 números.
L’acte tindrà lloc dimecres 20 de maig a les 18:30 hores a l’Institut d’Estudis Catalans (C/ del Carme, 47 – Barcelona) i en ell participaran Martí Domínguez (director de Mètode), Pere Estupinyà (divulgador), Ramon Folch (socioecòleg), Esteban Morcillo (rector de la Universitat de València), Joandomènec Ros (president de l’IEC) i Jorge Wagensberg (físic). El debat també es podrà seguir en directe per Internet.
La revista Mètode va dedicar recentment un número al voltant de la pregunta ‘Què és la ciència?’, en el qual van participar investigadors i pensadors com Elliott Sober, Patricia Fara, Jean Bricmont, Susanna Priest, Pedro Ruiz-Castell o Jorge Wagensberg. Podeu consultar el número íntegrament ací. En el seu número 85 que acaba de publicar-se, ‘Viure amb el canvi climàtic’, s’ocupa d’un altre problema central per a la ciència actual, amb una anàlisi dels aspectes socials, culturals i econòmics d’aquest repte ambiental.
Una revista per a pensar la ciència
La revista Mètode, publicada per la Universitat de València i dirigida pel biòleg i periodista Martí Domínguez, és actualment la principal publicació de divulgació científica en català. Amb el seu darrer número, ‘Viure amb el canvi climàtic’, la revista celebra els seus 85 números des de que la revista va nàixer el 1992. Des d’aleshores, Mètode ha mantingut el seu compromís amb la divulgació de la ciència a través de la seua edició trimestral i de la seua pàgina web.
A més, sense deixar de banda aquest objectiu, des de 2013 la revista va iniciar una nova etapa amb la publicació d’articles revisats per persones expertes, que es recullen anualment en l’anuari Mètode Science Studies Journal, i amb la creació d’un comitè científic de rellevància internacional amb el recolzament d’investigadors i científics com Janet Browne (Universitat de Harvard), Leah Ceccarelli (Universitat de Washginton), Danniel C. Dennett (Universitat de Tufts), Dominique Brossard (Universitat de Wisconsin-Madison), Thomas Glick (Universitat de Boston), Martin Rees (Universitat de Cambridge) o Michael Ruse (Universitat Estatal de Florida).
Mira el vídeo de presentació del número 84, ‘Què és la ciència’, a la web de Mètode.
Enllaços
Array