Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  13.05.2015  10:25

Viena instal·la semàfors amb parelles homosexuals

Aprofitant la gala d'Eurovisió, el 23 de maig, la capital austríaca vol mostrar-se com una ciutat oberta al col·lectiu gai i, alhora, millorar la seguretat viària

Men?ame
 

Viena es comença a preparar per a la gala d'Eurovisió, que l'any passat va guanyar la cantant Conchita Wurst. I ho fa d'una manera força sorprenent. Mig centenar de semàfors per a vianants de la ciutat incorporen des d'aquesta setmana les típiques figures vermelles i verdes que marquen la possibilitat de creuar el carrer amb parelles homosexuals. En concret, hi apareixen parelles d'homes i de dones agafades de la mà i amb cors.

Amb aquesta mesura, la capital austríaca vol donar una imatge de tolerància i de ciutat amb mentalitat oberta, aprofitant un dels esdeveniments musicals de l'any i icona de la diversitat. La campanya també coincideix amb la celebració del Life Ball, el principal acte a Europa de suport als afectats de sida o VIH, i que es farà a la mateixa Viena el 16 de maig.

Amb la iniciativa, l'ajuntament també espera que tant els conductors com els vianants prestin 'més atenció als senyals de trànsit' i millori, així, la seguretat viària.

Justament aquest últim objectiu és el que pretenia una altra campanya de la ciutat islandesa d'Akureyri, on les autoritats van canviar fa alguns anys els típics cercles lluminosos per cors.

També comença a ésser habitual en alguns indrets, com Sagunt des del 2007, la presència de semàfors de vianants amb siluetes femenines, en un intent més de reclamar la igualtat entre dones i homes.