Trias signa el manifest ‘Els ajuntaments per la independència’

  • El batlle de Barcelona diu a VilaWeb que li agradaria que Ada Colau també s'adherís al document

VilaWeb
Redacció
07.05.2015 - 19:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de Barcelona, Xavier Trias, ha signat finalment el manifest ‘Els ajuntaments per la independència‘. En el document, impulsat per l’ANC, l’AMI i Òmnium, es demana que les candidatures municipals assumeixin un conjunt de compromisos de suport a la independència de Catalunya.

Trias ha declarat a VilaWeb: ‘Jo no qüestionaré mai el paper de l’alcalde de Barcelona en la defensa de la identitat de Catalunya. Ho he demostrat amb totes les meves actuacions durant aquests anys com alcalde: he votat a la consulta popular, a l’organitzada per la Generalitat, donant suport al president de la Generalitat amb els altres 800 alcaldes, amb la Via Catalana, amb la V… Em sorprèn que hi hagi gent que dubti i que es facin pressions partidistes.’

Trias ha afegit que li agradaria que aquest manifest el signés Ada Colau i la seva candidatura.

A continuació podeu llegir el manifest que ha signat Trias, amb uns matisos respecte del que va proposar l’ANC:

«En/na …………………….., en representació de la candidatura …………………….., del municipi de ………………….., és conscient del repte políticament transcendent que viu el país arran del procés per constituir un nou Estat independent per a Catalunya. També és sabedor del paper especialment important que hi tenen els municipis, així com de la necessitat d’impulsar des dels ajuntaments les accions que corresponguin per continuar donant fortalesa, legitimitat i suport al procés que ens ha de portar a la constitució de la República catalana com a Estat independent. Per això, em comprometo a proposar als integrants de la meva candidatura, en cas de ser elegits com a regidors/es, alcalde o alcaldessa del nostre ajuntament, a:

—Proposar al primer Ple municipal ordinari l’adhesió o continuïtat del nostre ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a tenir-hi un paper actiu.

—Promoure campanyes des del nostre grup municipal per contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari i que les guanyin les forces que incloguin el full de ruta cap a la constitució d’un Estat independent en el seu programa.

—Assumir que, en el cas que les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre configurin una majoria independentista al Parlament, proposarem que el nostre ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposició del govern del país per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l’Estat català, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l’estat espanyol.

—Promoure davant el Plenari un acord pel qual, en cas d’intervenció de les institucions catalanes d’autogovern, l’alcalde o alcaldessa participi en aquelles iniciatives dels càrrecs públics que permetin canalitzar a través de les institucions la voluntat del poble de Catalunya, amb l’objectiu d’assumir la seva governació, donant així continuïtat al procés i garantint-ne la màxima legitimitat democràtica i institucional.

—Facilitar l’elecció com a alcalde o alcaldessa del cap d’una de les llistes que incloguin aquests punts, tot promovent un govern municipal de majoria independentista»

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any