Deslimita’m, una mostra de teatre per a joves doblement protagonistes

  • La trobada de teatre social per a Joves Deslimita’m celebra la seva 8a edició el diumenge 26 d'abril de 9.30h a 15h a la sala Barts de Barcelona.

VilaWeb
Redacció
23.04.2015 - 12:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’acte estarà presentat per Asha Miró, autora, entre d’altres,  del llibre La filla del Ganges, obra autobiogràfica i que va ser una gran revelació editorial el 2003.

L’Asha a més d’escriptora, mestra, comunicadora, ambaixadora cultural i un munt de coses més és la millor representant  dels valors del respecte per la interculturalitat i la diversitat en la nostra societat.
 
Aquesta trobada, impulsada per la Fundació La Roda i l’Associació ImactaT, reunirà al voltant de 120 joves participants, d’entre 12 i 20 anys, d’arreu de Catalunya i és oberta a totes les persones que vulguin descobrir el poder transformador del teatre, utilitzat com a mirall de la realitat i com a mitjà per a la reflexió i la transformació social. En total, hi participen deu grups d’entre 8 i 15 nois entre els 12 i els 18 anys, procedents de deu centres escolars que al llarg del curs han treballat, amb l’ajuda de dos treballadors socials, les obres que representaran, la durada de les quals serà d’entre 10 i 20 minuts i totes elles tracten de situacions socials que afecten i preocupen a aquests joves, que per uns moments esdevenen dobles protagonistes, doncs, són ells mateixos qui defensen sobre l’escenari els personatges, que alhora parlen de situacions reconeixibles en el seu dia a dia.

Aquesta combinació permet que la trobada a banda dels valors artístics i de tots els valors que els ha aportat al llarg dels mesos de treball, sigui una catarsi pels mateixos joves. En definitiva, les peces s’han creat mitjançant les tècniques del teatre social i del teatre de l’oprimit.
 
Amb la col·laboració de la Fundació SGAE, el BARTS, el Teatre Nacional de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona Deslimita’m és, per tant, una jornada  teatral que pretén fer homenatge als 10 grups d’adolescents formats als diferents centres educatius i així mostrar la importància i els beneficis del teatre social. Un acte obert per a tothom que a més predisposa al diàleg, ja que entre peça i peça el públic podrà conversar amb els nois i noies que acaben d’actuar per tal de compartir les seves inquietuds o dubtes respecte a la peça que acaben de veure. D’entrada gratuïta, la cita és a la Sala Barts (Avinguda Paral·lel,62, Barcelona) el diumenge 26 d’abril de 9.30h a 14h.

Més articles a Tornaveu, associacionisme i cultura, fent clic aquí

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any