Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  16.04.2015  10:08

El nyap de la Razón a l'article en fals àrab d'Alfonso Ussía

El text publicat a la contraportada del diari és il·legible · Pot ser que correspongui a un escrit del mateix autor de fa dos anys i mig

Men?ame
 

La contraportada d'avui del diari la Razón conté un article d'Alfonso Ussía escrit presumptament en àrab que és, de fet, una provocació als independentistes. L'article ha mogut molt de rebombori i de seguida alguns traductors han explciat que no era ben escrit i que el text apareixia invertit. VilaWeb s'ha posat en contacte amb l'arabista i blocaire Jordi Llaonart, que ha confirmat que, a primer cop d'ull, el text és il·legible. És el mateix nyap, explica, que el Barça va fer en algunes felicitacions de Nadal.

En un ordinador no configurat en àrab, quan s'hi copia i s'hi enganxa un text les lletres canvien d'ordre i en resulta un garbuix incomprensible.

Amb tot, alguns traductors i intèrprets de l'àrab han reeixit a reconstruir parcialment el text i asseguren que es pot correspondre a un article publicat per Ussía mateix ara fa dos anys i mig.

Aquesta és la contraportada de La Razón on apareix l'article: